top of page

KORTE SPEELFILM (+/- 10 MIN.)

Het maken van een korte speelfilm van rond de 10 minuten is een fantastische uitdaging. Het is een flinke klus, maar als de film af is, ben je enorm trots. Je hebt een verhaal neergezet dat iets vertelt. Met 10 minuten kan je dieper ingaan op een onderwerp en de worstelingen van een personage.

Met goed lesmateriaal en een efficiënt opgezette lessenserie is het maken van een korte speelfilm een leerzame en leuk ervaring. Door de intensieve samenwerking ben je aan het einde van het proces trots op je team en trots op een waardevolle film! 

 

Still meisje op grond in doku.png

Solus

Special mention op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Deze film is gemaakt door de leerlingen van de 4e editie van de MSA Filmacademie, een buitenschools programma voor de scholen van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam. Dit doe ik als filmdocent samen met professional Hidde Simons. Wij onderwijzen en coachen de leerlingen van idee tot première, met de Montessoripedagogiek als uitgangspunt: leer mij het zelf te doen.   

Thèta

3e prijs op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2020.

Stimuleringsprijs van Scholieren.com.

Deze film is gemaakt door de leerlingen van de 2e editie van de MSA Filmacademie, een buitenschools programma voor de scholen van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam.    

The crowd control project

1e prijs op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2015.

Ieder jaar ga ik met een groep leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam op werkweek. We schrijven het scenario in Amsterdam en verfilmen en monteren het op locatie. Dit jaar was dat Cambridge.

Nog liever alleen

Module film op het Montessori Lyceum Amsterdam, schooljaar 2014-2015

Soms is dat nodig

2e prijs Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2013

Gemaakt bij het project MSA Scenariowedstrijd, met het Montessori College Oost (huidige Oostpoort), IVKO, Amstel Lyceum (huidige Metis) en het Montessori Lyceum Amsterdam. 

Keep loving

2e prijs Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2011

Twintig leerlingen van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam schreven in koppels een scenario. Het winnende scenario werd verfilmd en vertoond in de biooscoop. 

bottom of page