1-MINUTES

Niveau:                    beginnend, oriënterend, ambacht

 

Tijdsinvestering:  4 tot 8 uur

 

Een 1-minute is een format dat zich uitstekend leent voor de beginnende filmmaker. Een film maken kost tijd, tijd die je als beginnend filmmaker vaak niet hebt. Liever een kort filmpje van kwaliteit dan een langere film waar je achteraf geen goed gevoel over hebt. 

 

Er zijn vele formats voor een 1-minute. Hieronder worden er een aantal behandeld. Kijk bij het tabje FILMS voor nog meer voorbeelden. 

RECLAME

 

 

Zeer toegankelijk format waarin je de basis kan leren van verschillende shots waarmee je een filmpje opbouwd. Een reclame is opgebouwd uit de zogenaamde AIDA-formule: Attention, Interrest, Desire, Action.  Dit geeft een hele fijne, s

 

 

KORTE ONTMOETING

 

Twee mensen ontmoeten elkaar. Wat is hun relatie? Wat is de sfeer? Wat staat er op het spel? Er volgt een korte dialoog en één van de twee wint. 

JOURNAAL MET STRAATINTERVIEWS

 

De interviewteams verzinnen een onderzoeksvraag en gaan ermee de straat op. Het presentatieteam opent het journaal en kondigt elk groepje aan.

 

De filmpjes worden zodanig aan elkaar gemonteerd dat het net lijkt alsof het de presentatieteam live contact heeft met de groepjes die op straat zijn. 

 

REPORTAGE

 

Het leuke aan een reportage maken is dat je iemand mag interviewen die je anders niet zo snel zou spreken. Wie zou je graag willen interviewen? Wat zou je heel graag willen vragen?  

Zeer geschikt als beroepsorientatie, of als ondersteuning bij een presentatie.